Hallo! 
 
Wij zijn de nieuwe Aanspreekpunten Integriteit (Club-API’s) van sportclub Apolloon Spurs. Bij ons kan je steeds terecht met vragen, vermoedens of klachten over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag.
Heb je als sporter, ouder, trainer, bestuurder of andere vrijwilliger van onze sportclub te maken met pesten, (seksueel) ongewenst gedrag, geweld, discriminatie, chantage of dergelijke zaken? Merk je tijdens je sportactiviteiten dat er handelingen gebeuren die voor jou niet aanvaardbaar zijn? Voel je je oncomfortabel tijdens trainingen of wedstrijden door gedrag van anderen? Wens je deze zaken te bespreken of wil je even jouw verhaal kwijt? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zullen steeds naar je verhaal luisteren en behandelen jouw meldingen in alle discretie. We verlenen vervolgens ook advies en indien mogelijk zullen wij de juiste personen contacteren om jou te helpen. Aarzel niet om ons te contacteren, hoe miniem het probleem ook is, wij bieden ten allen tijde een luisterend oor.
 
Noah Vlieghe

vlieghenoah@gmail.com

+32 497 18 81 00

Mijn naam is Noah Vlieghe. Ik ben al even keeper bij zowel de 1ste nationale ploeg (1e ploeg) alsook de liga 1 ploeg (2e ploeg). Naast de handbal ben ik ook een professioneel opvoeder-begeleider en psychosociaal hulpverlener. Met deze combinatie wil ik graag een steentje bijdragen aan het vormen van een gezonde sportomgeving waarbij het welzijn van de clubleden (trainers, spelers, ouders, etc.) op de eerste plaats komt. Heb je één van bovenstaande vermelde handelingen ervaren? Dan kun je me op maandag, woensdag en vrijdagavond vinden in sportcampus de Lange Munte waarbij je mij zeker mag aanspreken. Daarnaast kan je me ook contacteren op bovenstaande gegevens.

 
Laura Daenekindt

laura.daenekindt@icloud.com

+32 484 02 39 61

Mijn naam is Laura Daenekindt. Ik ben sinds kort lid van de nieuwe regio damesploeg in Apolloon. Voor de aanvang van mijn studies rechten aan de KU Leuven was ik 7 jaar lang lid van volleybalploeg Balti Kortrijk. Ondertussen rond ik eind dit jaar mijn studies af en engageer ik mij graag in een nieuwe sport en een nieuwe sportclub. Enkele jongens en meisjes van de jeugdploegen kennen mij misschien ook als oud-leidster en oud-lid van de Ro-chiro op ’t Hoge. Hoewel ik nieuw ben in de club hoop ik een aanwinst te zijn voor de tweede damesploeg maar help ik ook graag mee met het vormen van een gezonde sportomgeving waarbij het welzijn van de clubleden op de eerste plaats komt. Ik ben gemakkelijk te bereiken via bovenstaand nummer, daarnaast woon ik slechts op enkele straten van de sportcampus Lange Munte en kan ik vanzelfsprekend ook steeds naar de sportzaal komen om even te babbelen. Aarzel niet mij te contacteren!

 

Clubvisie grensoverschrijdend gedrag

 

Apolloon Spurs zet zich volledig in voor het welzijn van haar clubleden: spelers, hun ouders, trainers, bestuurders en alle andere vrijwilligers, ongeacht hun geslacht, culturele achtergrond, geaardheid, herkomst, sociale status, handicap, geloof of levensbeschouwing, politieke of syndicale overtuiging, taal of gezondheidstoestand.

Sport wordt in onze club georganiseerd en beoefend op een manier waarbij de gezondheid van de sporter en het correct ethisch handelen gewaarborgd wordt, altijd en overal.

Er wordt specifieke begeleiding voorzien en aandacht besteed aan kinderen door rekening te houden met hun ontwikkelingsniveau en eigenheid, zowel fysiek, als mentaal. De positieve waarden in de jeugdsport worden nagestreefd.

Sportiviteit, respect en fair-play gelden zowel ten aanzien van clubleden, als ten aanzien van tegenstrevers, trainers, scheidsrechters en supporters

Regels en reglementen zijn gekend en worden gerespecteerd. Pesterijen, doping, drugs, intimidatie, machtsmisbruik, wedstrijdvervalsing, corruptie, ongewenst seksueel gedrag, agressie en geweld zijn strikt verboden.

Sporters worden beschermd tegen de negatieve effecten die sport kan veroorzaken zoals prestatiedruk, blessures of gezondheidsrisico’s.

Eenieder dient hiertoe zijn steentje bij te dragen. Het clubbestuur en jeugdbestuur doet er alles aan om sporten in onze club eerlijk, veilig en plezierig te maken en houden. Alle leden tonen respect en begrip voor de rechten, veiligheid en welzijn van anderen, en gedragen zich op een manier die deze visie van de club weerspiegelt.